19. jun, 2016

Ærre no sak!

Detta går jo så det suser! Det er fortsatt ingen kålfluer eller andre skadedyr på kålen. Det er like spennende hver gang jeg løfter av duken. Men jeg får vel meg en smell en vakker dag, tenker jeg.

19. jun, 2016

Trening

Et par lass med bark må has rundt pallekarmene, hvis ikke forsvinner de i alt gresset som vokser i ekspressfart.

9. jun, 2016

Pust - pes

Den slappfisken av en dreng Dotten Hakkihälinen ble sliten av å se på og måtte ha ei pause. Her er planen å fjerne alt gresset rundt pallekarmene, legge duk og bark rundt karmene og gangsti med steinheller. Foreløpig har jeg sådd/satt ned poteter, gulrøtter, kålrot, grønnkål, blomkål, hodekål, rosenkål, div.salat, ymse krydderurter, ringblomst og agurkurt. Erter står i drivhuset og er planlagt satt ut ved gjerdet som er satt opp i bakgrunnen, broccoli sås i disse dager. Løftet forresten på duken som dekker kålplantene forleden dag for å se etter om det var tegn til skadedyr på plantene, men det var ingen skader på plantene. Har plantet tagetes, løk og hvitløk mellom planteradene i et forsøk på å holde kålflua unna, du skal se det hjelper!

9. jun, 2016

Under arbeid

Ikke mye gulrotgress å se i pallekarmene foreløpig, derimot er det mye (u-)gress utenfor pallekarmene. Det må vekk, jeg har en plan.

22. mai, 2016

Skadedyrbekjempelse

Nå er blomkål, hodekål og rosenkål på plass under duken. Det virker som om duk er det eneste fornuftige tiltaket mot skadedyr, hvis man da ikke velger å sprøyte med gift, for meg er det helt uaktuelt! Så nå spørs det - hvis det kommer inn ei eneste gravid kålflue her, så er det vel gjort! Jeg krysser det som krysses skal, og ønsker meg selv lykke til.