Og DER!! gikk startskuddet for årets insektangrep! Nå fant jeg kålfluer lystig surrende inne UNDER duken, så da røsket jeg bare av hele sulamitten. Da får de bare komme, de svinepelsene! Jeg er klar! Eller som svenskene sier: Jag är redo! Bring it on!

Nå har vi vært bortreist i 5 dager, og da så selvfølgelig noen av broccoli-plantene sitt snitt til å danne blomster. Når katten er borte osv. Men det er egentlig helt greit, jeg tenker jeg kan forske litt og se om det dannes frø som kan sås til neste år. Veldig fine blomster, forresten! Spiselige også! Fin pynt på matretter, vil jeg tro.

Siden broccoliblomstringen hadde begynt, måtte jeg bare hive meg rundt og høste før resten også fikk blomster. Nå blir det broccoli til alle middager i ymse former fremover.

Jeg bruker brenneslevann som gjødsel i mangel av noe bedre (bruker ikke kunstgjødsel jeg, vet du!). Jeg spurte en gartner om hennes mening om dette, og hun anbefalte det på det varmeste! Det lukter skikkelig "mainnskit" etter noen dager, men det er utrolig effektivt, helt gratis og veldig miljøvennlig!

 • Potet og mais ser ut til å være i kjømda...

 • Det ser IKKE ut til å være tilfellet for gulrota. Milde Moses, asså! Hva er detta for no tull, da? Har spirene virkelig tørka opp? Jeg dåååner, asså.

Pile-portalen er på plass. Vi får håpe den vokser seg stor og fin. Foreløpig blir den støttet opp av et par staur. Steinars kompostbinge begynner også å ta form. Det flasker seg til etter hvert!

Gurimalla, det er jammen deilig å sitte og se på folk som jobber! Pilsen smaker aldri så godt som da.

Bokashi-komposten i kassa tok jeg nettopp utover plantene, tenke seg til at den allerede er ferdig til bruk etter bare 5-6 uker.
Langs gjerdene/stativene til høyre kommer det sukkererter og bondebønner. Bak bokashi´n er det jordbær, mais og helt bakerst er potetåker´n.

Fennikel er også med på den tidligere omtalte speiderleiren, og koser seg inne i teltet.

Denne blir det spennende å smake på om noen uker! Hvis det da ikke kommer noen med en større appetitt enn min og forsyner seg. Kålflue- , gulrotflue-, kålorm-, sopp- og elendighets-sesongen starter snart!

Det begynner å ta form! På utsiden av muren skal det plantes klatreplanter av ymse slag, da blir armeringsnettet som en grønn og blomstrende vegg - hvis alt går etter planen.

 • Prosjekt

  Øverst i kjøkkenhagen har min datter et prosjekt på gang, her skal det bli sitteplass og vannpost. Holmen er innleid som altmuligmann og løsarbeider. Nå støpes det karmer, som....

 • ....skal fylles med halvkuler av isopor på toppen for å lage "hull". Flere bilder kommer!

Velkommen til speidernes fylkesleir som i år finner sted på Stange!

Nå er jammen meg det meste på plass. Jeg har allerede sådd gulrot,persillerot og pastinakk i de fire nærmeste pallekarmene. I dag hentet jeg ut fennikel, purreløk, kålrot, rødbeter, grønnkål, hodekål og rosenkål fra drivhuset. Broccoli og mais er fortsatt i drivhuset, det samme gjelder bondebønner og sukkererter som settes ut når det har blitt litt høyde på plantene. Mangler jordbær, må se om jeg finner plass ett eller annet sted. Urtehagen må også ordnes. Og heeelt bakerst er min datters prosjekt, som etter hvert skal ende opp som vannpost og sitteplass. Spænænde, som bergenserne (muligens) sier.

Denne traff jeg på da jeg skulle ordne plass til kålplantene mine. Ingen lett oppgave å få opp fra jorda, men med riktig utstyr (spett) og masse pågangsmot, som senere ble byttet ut med irritasjon, og som deretter ble byttet ut med raseri og ymse ukvemsord av varierende styrke, fikk jeg kjempen opp av jorda - helt på egen hånd!

 • Nytt av året

  Herr Holmens praktverk av et fundament til kompostbinge. Veldig bra jobbet!

 • Inspeksjon

  Dreng, hobbygartner og inspektør, Dotten Hakkihälinen, er en velkjent snushane. Man antar at årsaken til denne noe nærgående inspeksjonen var for å sjekke om sementen var tørr. Hvilket vi må kunne fastslå med stor sikkerhet at den IKKE var.

Herr Holmen kan brukes til så mangt! Nå har han blitt satt i sving med bygging av kompostbinge til hageavfall. Fantomet har jo et ordspråk som lyder: "Lediggang er roten til alt ondt". Det er mulig at det ikke var Fantomet som sa dette, men ordspråket er likefullt aktuelt den dag i dag! Min bestefar (som ble nesten 100 år) hadde et ordspråk som betyr omtrent det samme: "Samma å´n gjør, bære´n slit vondt." Jeg tror han hadde helt rett!

 • Av jord er du kommet, til jord skal du bli!

  Og hvem er det som begraves her?
  Jo, det er min første ladning med Bokashi-kompost, mer dramatisk enn som så var det altså ikke.

 • På sett og vis stemmer overskriften på en prikk, sirkelen er på en måte sluttet. (Hvis dette virker, da.)

Viltkameraet har fanget opp en skikkelse i treet til høyre. Kva kan dette vera? (som man ville sagt det på sidemål). Jo, dette er et eksemplar av arten Homo Sapiens, nærmere bestemt min utskremte bedre halvdel, som har blitt bedt om/beordret til, med fare for egen helse, å vennligst henge opp flere fuglekasser. I dag. ikke i morra, eller neste uke. Samme bedre halvdel ble også forespurt om/kommandert til å snekkere de tidligere nevnte fuglekasser. Der ser dere hvilken trollkjerring han har å slite med daglig. Stakkars krok. Vi har forøvrig 10 kasser rundt omkring på låvevegger og i trær rundt omkring. Det blir spennende å følge med på om det blir noen leietakere i noen av disse.

 • Deilig å tenke på at dette livløse og blasse

 • ....vil bli som dette i juni!