16. jul, 2016

Ny krig, for pokker!

Plutselig en kveld fikk jeg se at grønnkålen hadde blitt invadert av snegler, og det var ikke med måte heller. %$#&&#&%"&!!!! Jeg beinet inn og hentet ei bøtte og en pinsett. Jeg har aldri tatt på ei slimete, kald snegle i hele mitt liv, og hadde vel egentlig ingen planer om å ta på noen snegle denne kvelden heller, derfor tenkte jeg at en pinsett ville være bra å ha. Men det kunne jeg bare glemme. Dissa slimete, sleipe jæv.. eh ..krypene var det umulig å få tak på. Så da måtte jeg bruke fingrene, og da var det bare så gåsehuden og nakkehåra stod rett ut. Brrrrrrhhhh!! Utsøkt motbydelig!!

16. jul, 2016

Nei og nei og nei og nei.

I dag har det vært den store klemme-dagen, den dagen da noen tusen har blitt klemt av meg. Og nå snakker vi ikke om hyggelige kose-klemmer, her snakker vi klemmer av den mer voldsomme sorten. Slike klemmer man mister pusten av, og som man ikke kommer seg igjen etter. Klemmer som gjør at mageinnholdet (som består av mine en gang så fine kålrotplanter) kommer opp igjen og gjør at du blir klistret fast til underlaget. Jeg telte antall larver på ei plante bare for moro skyld, og kom opp i et antall av 84! Åttifire! Hvis vi tar utgangspunkt i at 80 er et greit gjennomsnitt pr plante og ganger det med antall kålrotplanter (=35), så har jeg altså klemt nesten 3000 larver i dag. Ikke rart bladene ser oppspiste ut. Jeg har et velutviklet konkurranseinstinkt, så jeg skal ikke gi opp konkurransen/krigen om kålrota ennå. Har du kanskje en undulat som trenger proteintilskudd? Da er det bare å henvende seg til meg. Jeg regner med at det har kommet ny forsyning av larver om ei ukes tid.

30. jun, 2016

Mat!

Det er best å skynde seg å ta bilde før alt blir spist opp - av kålfluelarver!

30. jun, 2016

Finfin kål - men hvor lenge?

Nå har kålplantene blitt så store at duken ikke dekker lenger. Så nå får vi ta sjansen på at snylteveps og andre rovinsekter kan komme til unnsetning og hjelpe meg i kampen mot kålfluene. De har ikke vært alt for aktive blant kålrotplantene, så jeg er IKKE særlig optimistisk. Det er ingen grunn til å se lyst på ting hvis det kan unngås! Huff - det hørtes fælt ut, jeg tror heller vi sier at dette kommer til å bli så bra, så! Jaaadaaa.

30. jun, 2016

The war is on!

Ja, det gikk som jeg tenkte - nå har kålflua startet angrepet! Jeg har sådd kålrot i pallekarm uten å dekke med duk - det gikk nemlig helt fint i fjor. Men det var i fjor! Nå oppdaget jeg at noen hadde forsynt seg av bladverket, og da var det bare å sette i gang å lete etter larver. Så nå har jeg endevendt hvert blad (det er ikke jug!) og skviset alle larvene jeg kunne se. (Og det var dessverre flere enn ti, kan du si) Så nå får vi se hvem som vinner, jeg gir meg ikke etter en omgang!