Populær plante hos humlene.

Jeg syns bæreposene kan være ganske tunge når jeg har vært på butikken og handlet mat, men det blir nok bare barnematen mot det denne lille tassen må baske seg hjem med!

Alle trenger påfyll av væske, også bier. Jeg har fylt ei stor potteskål med vann og steiner, og den blir flittig besøk av biene våre. Noen ganger glipper taket, og da er det lurt å ha noen steiner strategisk plassert slik at de kan kave seg på tørr grunn. Det står nemlig ingen badevakt klar med livbøye her!

Ikke akkurat noen blendende skjønnhet, men den har vel sin misjon i livet denne også.

Midd er visst ganske vanlig i humlekolonier, denne har med seg en på hodet.

Fin på håret.

Denne er jo både fin og fæl på samme tid. Jeg gikk inn på Google for å prøve å finne ut hva slags edderkopp det var, men det var altså så mange fæle edderkopp-bilder der at jeg måtte bare lukke, så du får prøve å finne ut av det sjøl, hvis det er av interesse. Brrrr, frysninger....

Agurkurt gjør susen. Her er det en Boeing på full fart inn.

Jeg ELSKER humler! Se denne flyvende hårballen her, og de beina!

Hoi, jenter! Nå blir det bille til middag...…..….resten av uka!

Sjekk det mønsteret! Fantastisk!

Ikke akkurat Concorde, men den kommer seg rundt! Denne humla har surret rundt i stokkrosene og ser ut til å ha gjort en god jobb med bestøvning!

Bøøøøøø! Nå kommer jeg og taaaar deg!

Noen bakender er formfulle og uekte (ref.de kjøpte Kardashian-rumpene) andre er - som denne - formfulle, naturlige og støvete. Jeg syns den sistnevnte er den som gjør seg best.

Solhatt er blant de populære humleplantene i bedet. En sommerfugl står på krava og bryr seg ikke om at denne brumlebassen (skal vi kalle ham Donald, kanskje?) brøyter seg frem.

Fuglebadet er et populært vannhull både for fugler og insekter. Biene flyr i skytteltrafikk nå i varmen. Her er tre av våre husdyr, to står og fyller opp, mens det tredje sitter på kanten med stappfull mage og hiver etter pusten, klar for den tunge ferden hjem til kuben - som heldigvis befinner seg rett i nærheten.

Det har vært lite regn denne sommeren, noe som har gjort at støvlene mine bare har blitt stående til "pynt" på trappa til uteplassen. En vepsedronning med sans for kvalitet oppdaget dette, og bestemte seg for å bygge bol. Jeg tenkte at dette kunne bli interessant, vi har hatt veps rundt oss tidligere uten å bli bitt, så vi lot dem bare drive på å bygge. Bolet har etter hvert est utover og dekker nå nesten hele foten. Det er stor trafikk, noen vepser surrer litt rundt oss når vi sitter ute, men jeg syns ikke de er til stor sjenanse. Jeg tar noen enkle forholdsregler; veiver ikke med armene når de dukker opp, og drikker min kalde øl fra glass i stedet for fra boksen. Vepsen er et rovdyr, og tenker derfor at de kanskje kan hjelpe til med å holde skadedyrbestanden nede i kjøkkenhagen. Og merkelig nok! Det finnes nesten ikke skadedyr i år. Om det skyldes varmen, tørken eller vepsen skal jeg ikke si noe om. Vepsen er derfor min venn - inntil jeg fersker noen i ei bikube, da tror jeg nok de vil ramle ut av hit-lista ganske raskt.

 • Mat i sikte!

 • Agurkurt - I love it!

Her sitter det en kaldblodig morder og venter. Og det er bra! Vold og mord trenger jeg mye av i min kjøkkenhage. Nå har nemlig sneglene dukket opp i en av pallekarmene, og da blir også jeg morderisk av meg. Serie- og massemorderisk!

Denne kom katten drassende inn med forleden dag. Tenker den forvekslet den med en mus. Det var da egentlig ikke så merkelig, for størrelsen var jo omtrent den samme. En skikkelig slugger!

 • Ode til marken Knut

  Jeg graver i jorda rett som det er,
  men aldri sett no´så rart som det her.
  Denne marken var ille ute,
  den hadde knytt seg i sin egen knute!
  Heldigvis var det ikke en hard båtmannsknop,
  så det gikk ganske greit å knyte ham opp!

 • Litt dårlig sirkulasjon i bakparten, så det ut til. Litt bleik og vissen bakerst, lissom. Men det ble nok litt lettere for´n å sno seg i gangene når han ble kvitt knuten! Hehehe!

Vi omtalte nylig vårt HHH B&B (forkortelse for: Holmens Humle Hotel Blomster & Bestøving), og kan fornøyd fastslå at den ene enheten nå ser ut til å ha blitt tatt i bruk. Det man ikke kan fastslå med sikkerhet, er av HVA. Det kan naturligvis være humle, eller også en mus med sår hals etter den mørke stemmen å dømme. En annen teori kan være at dette dreier seg om den noe ukjente rusmusa (lat: Musus Alkis) som sies å ha en brummende whisky-stemme. Men nok om det! Det det egentlig skulle skrives om, var vårt også tidligere omtalte lavbudsjett insekthotel. De fleste av de overvintrede gjester ser ut til å ha sjekket ut, og nye gjester sjekker inn. Det er stor trafikk av det man antar er vill-bier, og disse er ikke kresne når det kommer til komfort, materialvalg eller design. Vår antagelse om at bambus ville måtte byttes ut til fordel for bjørk og eik på grunn av manglende interesse, må nå anses som feilaktig, siden det er denne type værelser disse nøysomme asketene ser ut til å foretrekke. Man skal ikke spekulere i hva slags aktiviteter som bedrives i disse værelsene, all den tid møbleringen er noe sparsom i utgangspunktet, man kan kanskje formode at leietakerne står for snekkering av interiøret selv?

HHH B&B
Jeg kan nå bekrefte at det med stor sikkerhet befinner seg leietaker i det ene av våre to humlehoteller. Dette ble fastslått etter at vår medarbeider med ansvar for vedlikehold og ettersyn (meg) foretok den årlige inspeksjon forleden dag. Vår medarbeider, som stort sett klarer å opptre høflig og verdig, banket på taket (i mangel av noe bedre: en dør, for eksempel) for å høre om det var noen hjemme. Det var det tilsynelatende ikke, siden ingen ga seg til kjenne som ved å si "kom inn", hvilket ville vært naturlig å si i denne forbindelse. Man (altså jeg) antok derfor at uteleie-enheten var ubebodd, og tok av lokket/taket, med den følge at humlen, eller muligens DRAGEN,som hadde tilhold i enheten, syns dette inngrepet overskred alle grenser og fornuft og reagerte voldsomt på denne forstyrrelsen av privatlivets fred. Brølet (..eller kanskje mer brummingen...) fra dragen (ehhh..humlen, altså) førte til at vår medarbeider plutselig befant seg i lufta på høyde med tretoppene og med en puls på 400. Lokket ble umiddelbart satt på plass etter landing og beina ble plassert på nakken, hvilket sies å være et korrekt sted å plassere disse når det er påkrevet å bevege sitt legeme i en høyere hastighet enn hva som er normalt. Hva som faktisk har tatt bolig i humlehotellet er ikke godt å si, mus var det i alle fall ikke, til det var den for grov i stemmen, hvis det da ikke har dukket opp en ny museart: bassmus.

Denne lekre, lille saken lyser jo opp i tilværelsen!

Denne kjekke typen dukket opp i potetåren´n. Leser på nettet at korsedderkopper er vanlig over hele landet, så da er det vel bare jeg som ikke har vært oppmerksom nok, for jeg har ikke sett en sånn på et par ti-år, tror jeg. Stor og fin, og spiser sikkert masse skadedyr!

Insekthotel med mulighet for langtidsleie

Nå har jeg tatt en titt på regnskapet, og hatt fokus på beleggsprosenten i vårt tidligere omtalte insekthotel.  Våre rom har forskjellige standarder og størrelser, dette for å kunne tilby våre tjenester for en større og variert kundekrets.  Det er ekte parkett og trepanel på samtlige rom, fra de enkle og billigste bestående av bambus, til osp, ask og bjørk og videre til de mer eksklusive rommene som er innredet med eik.  Vi tar til etterretning at de rimeligste rommene ikke faller helt i smak, disse vil derfor bli renovert til neste sesong for å kunne møte den forventede økede etterspørsel.  Av rommene i mellomsjiktet, er det de med bjørk innredning som kommer best ut. Her har vi opp mot 50% belegg i de mest populære avdelingene.  Man legger også merke til at de eksklusive eike-rommene har overraskende godt besøk.  Alt i alt må vi si oss fornøyd med årets sesong.  Dette var vårt første år, så vi gjør oss forhåpninger om at antall gjestedøgn vil øke neste sesong når vår tilstedeværelse har blitt gjort kjent i miljøet.

Denne mauren har gjort litt av en fangst - og den har søren klype meg tenkt å ha den med til tua også, sjøl om det kommer til å ta ham hele dagen!

Jeg var vitne til en liten uoverensstemmelse mellom to humler forleden dag.  Det skulle kanskje ikke være nødvendig å krangle om akkurat den samme blomsten når det er hundrevis av andre å velge mellom, men disse to klarte det.  De kom stadig nærmere hverandre, og jeg hørte at den ene humlen ropte: "Kommer du nærmere nå, så smeller det!" ...Ingen reaksjon.  Da prøvde den på engelsk, og ropte: "Hold your horses, you stupid cow - or else!"  ...Fortsatt ingen reaksjon, den kom bare nærmere.  Tysk da, for søren: "Halten Sie, bitte!  Aber schnell!"  Neida, det hjalp ikke det heller!  Da trodde nok humlen at den andre kanskje var døv, og gikk over til tegnspråk.  Den løftet hånda (jada, jeg vet at humler ikke har hender, men det er vel ikke bedre å skrive at den løftet beinet?)..(nok om det)..den løftet hånda, som for å si "STOPP", men tror du det hjalp?!  Denne humla var nok både blind og døv, eller kanskje bare veldig sulten.  Det endte med at den fikk seg en smekk.  

Moralen her må være at: 1: Du må lære deg å dele, og 2: Du må lære deg folkeskikk og ikke bare ture frem som du vil.  (ref. Kardemommeloven)

DETTE SÅ DA HYGGELIG UT, TENKTE JEG...

MEN DET VISTE SEG AT DEN ENE HUMLA HOLDT ET VAKTSOMT BLIKK MED DEN ANDRE

DEN SYNTES NOK DET VAR UNØDVENDIG Å KRANGLE OM DEN SAMME BLOMSTEN

DEN HEVET ARMEN OG ROPTE: HVIS DU KOMMER NÆRMERE NÅ, SÅ SMELLER DET!

OG DET SMALT!

Tung last for liten kropp

På hodet i matfatet

God og rund, og ikke særlig aerodynamisk.

Det var gutten sin! Denne vepsen har sans for kvalitet! Kålfluelarva kommer med stor sikkerhet fra min kjøkkenhage og har spist seg god og feit på mine kålplanter. (Grrrr) Jeg takker for hjelpa! Jeg håper han varsler resten av familien, naboene, vennene og uvennene, jeg trenger all hjelpa jeg kan få.

LUNSJ?
Det var veldig mye meitemark i jorda hvor jeg sådde gulrot, endel av dem var noen riktige BEIST! Det er synd vi mennesker ikke spiser mark, for noen av disse hadde vært et måltid i seg selv. Så enkelt da, gitt! Bare å vaske av jorda, slenge den på et salatblad og hive den i munnen før den rekker å vri seg vekk! Smækk! Lunsj ferdig på en-to-tre!

Vi har dessverre hatt svært få, dvs ingen, bookinger til vårt tidligere omtalte HHH B&B (Holmens Humle-Hotel, Blomster & Bestøvning). Begge hotellene står tomme, tross vår innsats med design og interiør. Noe er feil, men det er ikke godt å si hva, siden en markedsundersøkelse vanskelig lar seg gjennomføre. Vi har derfor startet et nytt prosjekt. Denne gangen med noe enklere og mer rustikk design, og uten å tilføre fremmede elementer som kattehår og putefyll. Vi håper dermed å vekke interessen hos et bredere og mer nøkternt publikum, hvor nærheten til naturen betyr mer enn selve innkvarteringen. Vi er svært spente på hvordan denne nyskapningen vi bli tatt imot. Rapport følger.

Nå har vi begitt oss ut på en ny, og for oss ukjent bransje - nemlig hotel-bransjen. Dette er "HHH B&B", som er en forkortelse for Holmens Humle-Hotel, Blomster & Bestøving.
Her har vi gjort vårt ytterste for å fremskaffe den beste komfort. Herr Holmen har jobbet intensivt med tanke på design, og har kommet frem til en svært praktisk løsning for adkomst og ventilasjon.
Selv har jeg egenhendig plukket tørt gress, jeg har ofret en sofapute for å bruke vattfyllet, og sist men ikke minst har jeg børstet kattene til de nesten ble hårløse for å bruke hår til å kle golv og vegger. Kan man forvente storinnrykk?