Avdeling for kos og hygge.
Hodekål, rosenkål og blomkål er godt i gang, resten er i kjømda. Hadde det bare blitt litt varmere om natta!

Det hadde sikkert vært lurere å kjøpe ferdige tomatplanter på et hagesenter. Frøene ble sådd 20 mars, så det har ikke akkurat gått i ekspressfart detta her. Men det er vel naturlig, nattetemperaturen tatt i betraktning. Det gjenstår å se om det i det hele tatt rekker å komme noen tomater før vinterkulden setter inn!

Nåja, tja, tjo, det vil vel forhåpentligvis begynne å spire etter hvert, så da gjør det mer utav seg. Men ikke verst på første forsøk!

En kunstner skrider til sitt verk.
Man tager hvad man haver! I dette tilfelle tar man noen pinner av pil og putter dem i jorda, vikler pil i en annen farge rundt litt her og der som beskrevet i medbragt oppskriftsbok, og vips har man en pile-dekorasjon. Nåja, ikke akkurat vips - men når det ikke er verre enn at jeg klarer det sånn noenlunde med alle mine tommeltotter (de kommer dessverre ikke frem på bildet), da er det nesten så enkelt at en femåring kan klare det. Noe kunstverk ble det vel ikke, men det var veldig morsomt å lage den!

I dag befant jeg meg plutselig i det kreative hjørnet og bestemte meg for å prøve å lage pottedekorasjoner av pil. Jeg har jo bittelitt pil på jordet, og noe av dette har ligget på låven til tørk i vinter. Det er jo slik at pilen må ligge noen dager i bløtt før jeg kan begynne å flette, så da er det bare å håpe at kreativiteten fortsatt er til stede når pilen er klar. Og så er det også bare å håpe at jeg klarer å få til noe. Jeg har ikke telt over, men jeg har nok en god del tommeltotter (flere enn 10, ja!), så det er store muligheter for at jeg får høyt blodtrykk, rød ansiktsfarge, ansiktssvette, kortpustethet, kløe og ekstremt behov for å hive armene over hodet og springe hylende til skogs når dette skal prøves. Men: øvelse gjør mester, jeg får prøve igjen og igjen og igjen og igjen, jeg er jo en tålmodig sjel (sæææærlig). Uansett- vi bruker jo aldri badekaret, det er bra det kan brukes til noe.