Hei!

Jeg er en rimelig fersk hage-entusiast, og ønsker med denne bloggen å legge ut tekst og bilder som viser mine fiaskoer og fadeser, men forhåpentligvis også noen suksesshistorier om vekster fra kjøkkenhage og drivhus.

Vi bor på et småbruk på Hedmark.  Vi har et lite jorde som gårdbrukerne rundt oss sikkert gremmes over, der vokser det nemlig ikke annet enn det de ville kalt «ugress».  Men vi ser på det som et mangfold av planter og et godt matfat for forskjellige insekter. Vi skaffet oss tre bikuber i fjor vår, og vi la merke til at det var stor trafikk av bier blant blomstene på «ugressjordet».  Det blir forresten spennende å se om det er liv i alle kubene når våren kommer!

Men det er ikke bare «ugress» på jordet.  Vi har tatt i bruk en del av det til kjøkkenhage hvor jeg innimellom det tidligere nevnte ugresset har dyrket gulrot, kålrot, rødbeter, poteter, grønnkål, gresskar, solsikke og jordskokk for å nevne noe. Alt dyrkes uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler, jeg driver da ikke og forgifter min egen mat. Jeg har også en egen del av jordet hvor jeg har satt ned forskjellige sorter pil som jeg har tenkt å bruke til fletting.  

Siden ordet "ugress" dukker opp gjentatte ganger, forstår dere sikkert at kjøkkenhagen ikke er av det mest striglete slaget.  Jeg er ikke helt på hugget når det kommer til luking, så kjøkkenhagen er ikke akkurat av typen som egner seg til omvisning, men den produserer god mat, og det er det som teller mest for meg. 

Musefangere hører vel også hjemme på et småbruk, og vi har tre katter som innimellom lyder navnene Signe, Dulsi og Dotten.  Veldig flinke til å fange mus, og tar gjerne med seg fangsten inn gjennom katteluka - død eller levende - ikke alltid like populært.  

Høsten 2015 fikk vi satt opp drivhus.  Jeg gleder meg VELDIG til å komme i gang der.