22. mai, 2016

Ut av barndomshjemmet

Nå har hodekålen flyttet ut av det trygge og lune barndomshjemmet, og vandret ut i en stor og farlig verden. Nå har den riktignok ikke vandret lenger enn akkurat over gårdsveien, men du verden så mange farer det er der ute for en kålplante, du må tro jeg har lest meg opp! Jeg vil faktisk bli veldig forundret om det i det hele tatt blir noe igjen til oss etter at alle sorter av skadedyr og sykdommer har gjort det de skal!

22. mai, 2016

Arbe-arbe-arbe

Nå er jeg tilbake fra min lille ferietur, og gårdsdrengene Holmen og Hakkihälinen klarte fint oppgaven med å vanne plantene mens jeg var borte. Denne helga er det Holmens tur til å dra på tur, og jeg skal gjøre kjøkkenhagen klar til å ta imot alle plantene som står i drivhuset. I løpet av helga planla jeg å få ut rosenkål, blomkål, hodekål, karve, salat, en del av grønnkålen, samt lage bed til alle bieblomstene: bokhvete, ringblomst og agurkurt. Her er det bare å krumme ryggen og kjøre på. Matpauser er oppskrytt og bare til bortheft. Kjør på!

10. mai, 2016

Klar - ferdig - så!

Herved erklærer jeg mitt utendørs treningsstudio for åpnet. Vi starter med opptrening av muskelgruppene i ryggen. Jorda i seks pallekarmer ble vendt og luftet, og gulrot ble sådd i fire av dem i forrige uke. Og ryggen holdt! Veldig oppløftende!

10. apr, 2016

Utendørs treningsstudio

Dette er avstanden fra hjemmet til mitt utendørs treningsstudio. Her vil det i hovedsak bli lagt vekt på ryggøvelser, samt noe vektløfting i slutten av sesongen.

10. apr, 2016

Før - etter

Jeg tenkte jeg kunne ta første del av før-og-etter-ugress-bildene i dag. Slik ser altså kjøkkenhagen ut FØR alt ugresset tar over. Det kommer dermed bilde om noen uker som viser hvordan det ser ut når ugresset har tatt over. Nå har jeg rydda bort stammene som stod igjen fra solsikkene og grønnkålen. Grønnkålen tåler jo frost, så vi lot den bare stå ute slik at vi kunne ta av den etter hvert. Den planen gikk i vasken, for den endte opp som mat til rådyra. Skitt au.