16. aug, 2016

Mysterium

Flere av disse knollene dukket opp i potetgresset. AAAaaaner ikke hva det er for noe. Ligner en mellomting mellom potet og tomat, vi kan jo late som det har skjedd en krysning og kalle det for Pomat eller Tomet for eksempel. Potatismus Stangensis Vulgaris.

16. aug, 2016

Aksel-potet

Dobbel aksel med skru! Dette er årets avling av potetsorten Aksel. Det ble vel ca 30 kg, tenker jeg. Nå gjenstår det å ta opp mandelpotetene. Har tatt en tjuvtitt, og det ser meget lovende ut. Jeg satte ned over dobbelt så mange mandelpoteter som Aksel, så hvis den gir like mye, har vi poteter til enhver anledning! Kokte potetskiver på brødskiva til frokost, rösti til lunsj, poteter i ymse former til middag, potetlefse til kaffen, chips til kveldskos, potetgrateng til kveldsmat, stekte potetbåter til nattmat. Det kommer til å tyte potetgress ut av ørene våre etter hvert. Håper familie, kolleger og venner er tolerante når groene dukker opp i fjeset på vårparten, det kan sikkert komme til å se litt skremmende ut.

28. jul, 2016

Rosenkål

Kål er ikke bare kål, den kommer jammen i mange farger og fasonger!

28. jul, 2016

Hodekål

Nå er det bare å vente på at fårikål-kjøttet kommer for salg!

16. jul, 2016

Sneglekrigen er vunnet, 1-0. Altså heimesiger.

Jeg tror jammen vi klarte å redde det meste av grønnkålen! Årsaken til snegleangrepet er usikker, men det kan hende at det var snegle-egg i noe av det plengresset som vi la mellom og rundt plantene. Det var nemlig bare snegler i denne ene pallekarmen. Nå gjenstår det bare å fjerne kadavrene i denne bøtta, og det har jeg ikke klare å manne meg opp til ennå. Uuuhhh. Jeg får frysninger.