11. sep, 2016

Løkblomster

11. sep, 2016

Ferskt og stuttreist

For en luksus der er å gå i egen kjøkkenhage og hente seg ingredienser til dagens middag - også så artig! Hos meg kommer gulrøttene i mange farger og fasonger. Det er ikke akkurat den kjedelige, rette EU-standarden her i gården, men de smaker akkurat like godt - om ikke bedre!

27. aug, 2016

Mat, mat, mat

Her har vi litt å knaske på utover høsten, både vi og rådyrene. Det er ei rågeit som holder til i området her som får tre kalver hvert år, jeg regner med at den banden vil dukke opp etter hvert, hvis ikke de nøyer seg med det de får servert hos naboen. Vi får se!

22. aug, 2016

Nok en seier!

Fy flate! Er jeg god, eller er jeg god?! Grønnkålen kommer som bare det, sjøl om sneglene fikk jafset i seg en god del før jeg fikk stoppet dem. Men nå ser også denne krigen ut til å være vunnet - av meg! Tommel opp!!

19. aug, 2016

Hahh! Jammen blir det ikke kålrot likevel!

Årets kålfluelarvekrig ser ut til å være over. Nå har det kommet nye friske blader og ingen larver er å se. Jeg har tidligere lagt ut bilde som viser nærmest oppspiste kålrotblader. Jeg har skviset TUSENVIS av larver! Da det var på det verste tenkte jeg bare å gi opp det hele og overlate hele kålrotavlinga til disse hersens larvene. Men på trass og sinne satt jeg i flere omganger og plukket larver, og plukket larver, og plukket larver og plukket larver og plukket larver. Ryktene forteller at pilotene som fløy over området her disse kveldene, rapporterte om et merkelig rødglødende objekt i en åker på Stange.