17. apr, 2017

Trengsel

Det begynner å bli trangt om plassen i teltet i drivhuset. Det er på tide å få litt varmere netter slik at hele drivhuset kan tas i bruk. Det startet jo så fint i begynnelsen av april, jeg kom litt i gang med opprøsking i kjøkkenhagen, sola skinte, jeg gledet meg til påskeferie for DA skulle det søren meg jobbes! Jommen sa jeg smør! Det har jo snødd hver bidige dag. Så da ble det ferie i stedet. Ikke så verst å ha det heller, da.

26. mar, 2017

Sjå her, ja.

Velkommen til gards, små rødbetespirer! Nå begynner det å ploppe opp litt av hvert i drivhuset

26. mar, 2017

Tagestes-frø

I fjor hadde jeg tagetes i kjøkkenhagen for å holde ymse skadedyr unna. jeg samlet frøene fra disse, og nå har jeg ikke bare nok frø til kjøkkenhagen, jeg har antagelig nok frø til å dekke et par fotballbaner! Kanskje jeg skulle anlegge en tagetes-allé oppover gårdsveien? Og rundt huset og låven? Jo, det er da en idé, men om den er særlig god, er en annen sak.

13. mar, 2017

Drivhus i drivhuset

Enestående! Som ved et trylleslag ble drivhusets volum redusert til en brøkdel, og vifteovnen klarer å holde temperaturen på over 10 grader nattestid. Bobleplast på vegger og tak var et billig, bra, raskt og enkelt tiltak. Det er ikke ofte jeg har noe positivt å si om plast, men noen ganger må man vel svelge noen kors og krype til kamelene og få dem til å bite i de sure eplene.

5. mar, 2017

Ymse grønnsaker

I dag sådde jeg forskjellige grønnsaker som kan forkultiveres inne og settes ut i kjøkkenhagen senere. Og ikke nok med det - jeg sådde også ToMATER! Det er jeg veldig veldig flink til, litt for flink egentlig, i alle fall var jeg i flinkeste laget i fjor! I år klarte jeg å begrense meg noe, og har "bare" sådd sju cherrytomater og åtte busktomater. Tenke seg til.