5. jun, 2022

Nye pallekarmer

Snekkern er straks ferdig med den siste rekka av i alt 18 nye pallekarmer. Her kommer brokkoli som står klar til utplanting i drivhuset. Bortafor har jeg persillerot, rødbeter, mangold, gulrot, fenikkel og spisskål. I andre pallekarmer har jeg ymse typer/farger gulrot, løk og jordbær. Og utafor pallekarmene har jeg satt ned grønnkål og knutekål, og det vil helt sikkert vise seg å være en tabbe, det kommer nemlig til å bli plundrete å holde snegler og annet svineri ute, så jeg frykter for at det enten blir mye arbeid for å holde det sneglefritt, eller at sneglene tar helt over og spiser opp alt. Men det blir over mitt lik.

5. jun, 2022

Myttji lys og myttji varme....

Joda, det er nok ingen tvil om at det gjør seg litt med lys og varme. Og det gjelder ikke bare for planter!

17. mai, 2022

Gjødsel

Oppi denna pallekarmen tømmer jeg bokashibøttene mine gjennom vinteren. Det er vel ingen tvil om at det er ganske næringsrikt! Det er supert med brennesle så nære kjøkkenhagen, jeg bruker nemlig den til å lage gjødselvann. Fint å slippe å gå så langt å hente. En meter her, og en meter der, det blir fort en kilometer eller to hvis man ser litt stort på det!

17. mai, 2022

snufs

Detta her, asså... Finnes det noe mer stusselig enn enn denna urtehagen her? Det eneste som det ser ut som det er liv i er løpstikka, den evigvarende gressløken og den hersens udødelige løvetanna. Her må det ryddes. Men jeg går for den gode gamle manuelle metoden som hverken påvirker dna eller kroppens immunforsvar. Jeg benytter meg ikke av raske og lettvinte midler som f.esks Roundup eller hva de heter de nervegiftene som tar knekken på alt. Og de tar knekken på ALT! Noen later til å tro at denne giften forsvinner når du sprøyter det på planten, men den gjør jo ikke det, den går i bakken og påvirker alt liv vi er avhengige av å ha der for å opprettholde en sunn jord for plantene våre - og den tas opp i de grønnsakene og fruktene vi spiser. Vil jeg forgifte min egen mat? Nei, tusen takk! Da vil jeg heller bruke litt tid på å luke.

17. mai, 2022

Gamle karmer blir som nye!

Jeg syns de nye svarte karmene vi kjøpte var så fine at jeg kjøpte meg svart beis og hivde på et strøk på de pallekarmene som ikke skal byttes ut. Ditta blei ikkje so gale, ville de kanskje sagt et eller annet sted på vestlandet.