10. okt, 2022

Grønnkål og bønner, steg en.

Her tenkte jeg at jeg skulle ordne bed til grønnkål og bønner. Det er bare å hive seg på hakke og spade og få fjernet ugress. Gudskjelov har jeg brukt hele vinteren på trening, så jeg tror jeg skal være godt skodd til slitet som jeg vet kommer. Puuhhh...

10. okt, 2022

Grønnkål og bønner, steg to.

Ja, som den optimist jeg er (neida, jeg er eeeegentlig ikke det, jeg hadde frø igjen fra i fjor som jeg ville bruke opp), bestemte jeg meg for å sette ut grønnkål her, selv om sommerfugl-larver og rådyr alltid har hatt for vane å desimere avlinga.

10. okt, 2022

Høsteklar!

Helt merkelig. Grønnkålen har fått stått i fred. Da er det jo bare å begynne å høste!

10. okt, 2022

Det var engang en løvetann...

.....som - etter et vindkast - kan bli til mange fler. Jeg har fått litt sansen for løvetanna etter at vi begynte med birøkt. Den er jo en viktig plante for bier og humler på våren, så jeg lar den derfor få stå i fred (alle andre steder enn i kjøkkenhage og blomsterbed)

5. jun, 2022

Ugressmiddel?

Ja, jo, vel, altså - vi (...ehh..dvs jeg da, egentlig) har et blomsterbed hvor det står en død og en halvdød rhododendron. Dødsfallet til førstnevnte og den dårlige allmenntilstanden til den sistnevnte kan nok i hovedsak skyldes utmattelse etter en forgjeves kamp mot ugresset. Ja, slik måtte det vel gå når man blir så stemoderlig behandlet. Vi hadde store planer for dette blomsterbedet i fjor, og forsåvidt også i forfjor, huff, og man må med skam melde at de samme planene også gjelder for i år. Huff! Men nå skjer det! Trur eg! Jeg har i alle fall fått låne husbondens flammekaster og gått til krig mot ugresset som er helt uuuumuuuulig å luke vekk. Nå får vi se om varme og flammer kan ta knekken på dette. Hva med Round-up, spør du kanskje - kjøss meg bak, sier jeg da. Da kan du bare google Roundup og lese om Monsanto og Bayer, og så kan du jo tenke deg om litt ekstra neste gang du har tenkt å bruke dette produktet - kanskje kan det finnes et annet alternativ?