11. aug, 2019

Høsting

Bondebønner/hestebønner er innmari godt, men det er litt jobb før den kan hives i frysern. Det er to lag med skall som skal av, så det "tæk mæssomt litt tid". Her er skrelling, part one. Nå er det straks klart til forvelling.

11. aug, 2019

Høsting

Forvelling er unnagjort og nå må det skrelles av enda et skall, for inni bondebønna ligger den EGENTLIGE bondebønna. Den er illgrønn og smaker deeiliig. Det er bare å lage et lite snitt i skallet med neglen og klemme på bønna i bakkant, så smetter den ut så lett som bare det.

11. aug, 2019

Høsting

Gudbedre, endelig ferdig. Bønnene er forvellet og lagt i PLASTFRIE poser klar for å hives i frysern. Alt skallet går rett i bokashi-dunken og blir til jord som jeg kommer til å bruke i kjøkkenhagen eller blomsterbed senere i år eller neste år.

11. aug, 2019

Broccoli

Broccolien overlevde snegleangrepet, ikke verst! Det gikk med et par kvelder til å plukke snegler, men hvis alternativet er å sprøyte med gift, så er valget lett!

21. jul, 2019

The war is on!

Jadda, jeg slipper ikke unna i år heller. Men det gjør heller ikke sneglene! To kvelder med plukking og mord i stor stil, gjorde susen. Foreløpig, i alle fall. Jeg må le når jeg tenker på det første året med snegler, jeg stilte opp med PINSETT!! Ærre mulli!!